Владимир Путин. Снимка: БТА

Русия няма да води никакви преговори с никого за връщане на Крим на Украйна, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Що се отнася до Крим, ние смятаме, че въпросът е приключен окончателно. Това е историческо решение на хората, живеещи в Крим", заяви Путин на пресконференцията в Атина след преговорите с гръцките лидери.

Путин подчерта, че "Русия няма да води никакви обсъждания по този повод с никого".

Той добави, че във връзка с това се е сетил за руската поговорка "Дай, Боже, нашето теле да изяде вашия вълк", посочва ТАСС. "Затова нека повече да не се връщаме към този въпрос", заяви Путин в заключение.

Путин освен това отбеляза приноса на Гърция за сближаване на Русия и Европейския съюз, но изрази съмнение, че Атина ще има сили да преодолее брюкселската бюрокрация, която сравни с Авгиевите обори.

Руският президент заяви, че прекрасно разбира тежкото положение на Гърция и на нейния премиер, който трябва да взема много трудни, но необходими решения.

 "Ние съвсем не очакваме от Гърция да извърши подвизите на Херкулес и тя едва ли ще успее да изчисти Авгиевите обори на европейската бюрокрация", каза Путин.

Руският президент припомни, че добрите отношения между Гърция и Русия, датират от векове, пише БТА.

 "Всичко това е много добра база за руско-гръцките отношения. Смятаме също, че Гърция може да даде своя принос и да повлияе при вземането на решения както в Европейския съюз, така и в съседните държави"", заяви Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase