Снимка: Twitter

Издирваният участник в терористичната атака на летище "Завентем“ в Брюксел е "идентифициран и арестуван“, съобщи ТАСС, като се позова на информация на вестник Le Soir. Предполага се, че той е лидер и работодател на терористите.

"В петък при проверка на автомобил пред сградата на Федералната прокуратура на Белгия е задържан човек на име Фейсал Шефу, идентифициран като третия участник в извършването на атаката на летището в Брюксел на 22 март“, съобщава вестникът, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Той е идентифициран от таксиметровия шофьор, който е закарал престъпниците на летището“, добавя вестникът.

Прокуратурата все още не е коментирала тази информация. Според източници на вестника в полицията, „има основание да се смята, че арестуваният Фейсал Шефу е мъжът в светли дрехи и шапка от снимките от охранителните камери на летището“.

Шефу е известен на властите като журналист на свободна практика. Арестуван е няколко пъти административно през изтеклата година заради ислямистка активност сред обитателите на импровизиран бежански палатков лагер в парк край службата по миграцията и убежището в Брюксел

По-рано полицията чрез ДНК анализ установи самоличността на двамата атентатори-самоубийци от летището - Брахим Бакрауи и Наджим Лашрауи, но човекът, който ги придружавал и напуснал сградата преди експлозията, оставаше неизвестен досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase