Снимка: БТА

Шестима пасажери са били разпитани във връзка с подозрителното устройство , открито на самолета на "Еър Франс", кацнал извънредно в Кения, съобщава ITV.

Още по темата
По думите на представител на кенийската полиция, по време на полета от Мавриций към Париж пасажер е забелязал в тоалетната нещо , което приличало на "часовников механизъм прикрепен към кутия". Пътникът съобщил за устройството на екипажа на самолета, който информирал пилотите, вследствие на което било извършено аварийно кацане на международното летище в Момбаса.

Представителят на кенийската полиция заяви, че единият от шестимата разпитани е бил човекът, съобщил за подозрителния предмет.

По-рано днес кенийският вътрешен министър заяви, че е открито взривно устройство в тоалетната на самолета. По информация на британските Гардиън и Индипендънт намереният подозрителен пакет е трябвало да бъде взривен утре сутринта. По информация на ТАСС обаче бомбата е вече взривена на безопасно за хората място.

Риа Новости пък, цитирана от агенция "Фокус", съобщава, че от авиокомпанията "Еър Франс" ще изпратят самолет, който да поеме пасажерите на кацналия извънредно в Кения френски самолет.

"Всички пасажери са били евакуирани от самолета и настанени в хотел. Ние ще изпратим самолет за тях. Очаква се , че в неделя вечерта този полет ще отлети от Момбаса и в понеделник сутринта ще бъде в Париж", заяви представител на авиокомпанията, като добави, че кенийските правоохранителни органи в момента провеждат необходимите в такива случаи следствени действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase