Снимка: YouTube

Министерството на отбраната на Русия показа видео от изстрелването на крилати ракети с морско базиране „Калибър“ от подводницата „Ростов на Дон“ по позиции на Ислямска държава /ИД/ в Сирия. Видеозаписът е качен на сайта на министерството в YouTube, пише Лента.ru.

“В резултат са унищожени два важни командни пункта на терористичната организация ИДИЛ в провинция Ракка“, се казва в описанието към видеозаписа.

Още по темата

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу доложи на президента Владимир Путин за изстрелването на ракетите на 8 декември. Той уточни, че подводницата „Ростов на Дон“ е в акваторията на Средиземно море.

Путин е наредил да бъдат проучени резултатите о т ударите с новото високо точно оръжие и изрази надежда, че няма да се наложи ракетите да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави.

На 20 ноември Шойгу доложи на върховния главнокомандващ, че кораби от Капсийския флот са изстреляли 18 крилати ракети по седем обекта в три провинции.

На 7 октомври Русия нанесе първия удар с крилати ракети с морско базиране по сирийски обекти на ИД. 26 ракети 3М14 от комплекса „Калибър“ бяха изстреляни от кораби на Каспийския военен флот с прелитане над територията на Иран и Ирак.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase