Общ преглед

Семейството на млада жена, загинала в концертната зала "Батаклан" при терористичните атаки в Париж, я погреба в ковчег, изрисуван от художници. Близките на Орели Перети се обърнали в Тwitter към хората с молба да се включат в украсяването на ковчега.

За по-малко от денонощие 9 художници откликнали на необичайната идея. Сестрата на Орели написала в социалната мрежа, че роднините искат да дадат чрез рисунките душа на ковчега. Младата жена, която е една от 89-те жертви от концертната зала, следвала дизайн и обичала изкуството и музиката. Тя беше погребана вчера в Сен Тропе и необичайният ѝ ковчег,  покрит с послания за любов, не мина незабелязан, пишат медиите.

Бащата на Орели Перети обаче отказа да присъства на възпоменателната церемония за 130-те жертви от атентатите днес пред Дома на инвалидите в Париж. Той смята, че френският президент Франсоа Оланд, който присъства на помена, не е предприел достатъчно мерки, за да гарантира безопасността на френските граждани въпреки обещанията, дадени от него след нападението срещу „Шарли Ебдо“ през януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар