Снимка: БТА

Общ преглед

Загиналите при нападението на въоръжени ислямисти срещу хотел "Радисън" в малийската столица Бамако станаха девет, съобщи британският в. "Дейли мейл", цитиран от ТАСС.

Още по темата

Според малийския министър на сигурността най-малко трима заложници са убити, предаде Франс прес.

Сред 170-те заложници - 140 клиенти на хотела и 30 души от персонала, има най-малко седем граждани на Китай, съобщи агенция Синхуа. Телевизия "Ал Джазира" съобщи за няколко френски военни сред заложниците.

Според турската Анадолска агенция шестима служители на Турските авиолинии са взети за заложници. Евронюз съобщава, че сред заложниците има членове на международна делегация, участваща в среща на върха на Франкофонията.

Сред заложниците вероятно е най-богатият човек в Африка, нигерийският милиардер Алико Данготе, съобщи "Ал Джазира", цитирана от ТАСС. Той притежава корпорацията "Данготе" за добив на полезни изкопаеми. По данни на "Форбс" Данготе е най богатият човек в Африка и на 67-о място в глобалния рейтинг на милиардерите.

Източник от местната полиция заявил, че нападателите, вероятно ислямисти, са освободили десетина заложници, които могли да рецитират Корана, предаде ДПА. Според очевидци няколко заложници успели сами да избягат.

Според източник от малийските сили за сигурност, нападателите влезли в района на хотела с автомобил с дипломатически номер.

Според командващия армията Модибо Нама Траоре десет въоръжени мъже нахлули в хотела сутринта с викове "Аллах о акбар" /Бог е велик/ на арабски, след което открили огън по охраната.

Хотелът е обкръжен от малийски военни, полицаи и специални части на жандармерията. Пристигнали са също войници от силите на ООН в Мали и френски военни от антитерористичната операция "Бархан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар