Веселин Дремджиев. Снимка: Bulgaria On Air

"Това е най-черният възможен сценарий. Погледнато днес спрямо снощи, Charlie Hebdo се оказа една "репетиция“, колкото и цинично да звучи. Това коментира Веселин Дремджиев, политически анализатор и водещ на Денят ON AIR по телевизия Bulgaria ON AIR на атентатите в Париж. Веселин Дремджиев /@vdremdjiev/ следи събитията в Туитър.

"Показва, че очаквано - Ислямска държава успя да прехвърли в Европа войната от Близкия изток, от Сирия. Това се очакваше, беше въпрос на време.

Затварянето на границите е единствено възможното, което можеше да се направи. Друг е въпросът, че сме в кошмарния сценарий, който сме гледали във филмите на Холивуд. Това е тотална война, неравна и по някакъв начин невъзможна за спечелване", смята Дремджиев и продължава:

"В този смисъл е изпитание за човечеството, дори чисто символично: ударът е срещу Градът на светлината, фарът на Айфеловата кула е заплашен за изгасне – това целта на Ислямска държава.

Но има по-дълбоки цели – да се създадат вътрешни напрежения в самата тъкан на европейското общество – между християни и мюсюлмани и победата би била да се предизвика страх и да се промени начина на живот – както днес става във Франци, където всички публични изяви са спрени.

Хубавото, доколкото може даа се говори за а хубаво в тази история е , че това може да бъде стимул за решаването на нерешимите проблеми цивилизационните проблеми в Близкия изток и за това ще говорят лидерите на Г20 в Анталия.

Ясно е, че така не може да продължава. Point Final".

Гледайте извънредното студио на телевизия Bulgaria ON AIR за атентатите в Париж в събота, 14 ноември, 18:00-19:30, водено от Веселин Дремджиев и Милена Милотинова.

Още новини от света четете на сайта на теливизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase