Снимка: Дейли мейл

Баща намери раненото тяло на сина си след три дни търсене в Гватемала. Момчето било хвърлено от мост, след като отказало за извърши убийство.

12-годишният Анхел Ариел Перез се прибирал от училище, когато на пътя му се изпречила гангстерска банда и му заповядала да застреля случаен шофьор на автобус или да се самоубие.

Най-трогателното в историята на малкия Анхел е, че собственият му баща Луис Ескаланте работил като шофьор на автобус. Затова храбрият ученик категорично отказал и заявил, че предпочита да сложи край на живота си, отколкото да убие някого, пише "Дейли мейл".

Тогава бандата му дала право на избор - да го убият с мачете или да го хвърлят от мост. Анхел избрал втората смърт и бил хвърлен от моста Инсенсио в столицата Гватемала.

Въпреки падането от 137 метра момчето оцелява, защото се приземява в гъста зеленина. Но остава скрит от всички, които се опитва да го намерят, а не може да се движи, защото раните му са прекалено тежки.

След тридневно търсене именно бащата намира раненото си момче. Анхел е откаран в болница, където медиците 15 дни се борят за живота му, но не успяват и той умира от раните си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase