Снимка: БТА

Австрийските електронни издания коментират интервю на австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер за утрешното издание на ежедневника "Йостерайх", в което тя заявява, че Австрия ще въведе предоставяне на временно политическо убежище.

"Но за тази цел трябва да променим съществуващия закон и това да бъде гласувано в парламента. Работим по този въпрос", е заявила министърката, цитирана от БТА.

Искането за даване на временно политическо убежище не е промяна в позицията ми, подчертава Микъл-Лайтнер. "Нищо не се е променило в моята линия. Винаги съм казвала, че Австрия се придържа към Дъблинското споразумение, затова всеки трябва да знае, че ще бъде върнат обратно в сигурна държава".

Още по темата

За осигуряване на временно политическо убежище се изказа днес и участващият в предизборен телевизионен дебат министър-председател на провинция Горна Австрия Йозеф Пюрингер, който е съпартиец на министърката и една от водещите фигури в Австрийската народна партия. Той се обърна към бежанците с думите: "Вие можете да дойдете и да останете, докато в държавата Ви има война, но след това посоката е обратно към къщи."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase