Снимка: Daily Express

Общ преглед

Днес се навършват 18 години от смъртта на принцеса Даяна, която загина на 36-годишна възраст през 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж. Година след като неин бивш готвач изрази негодуванието от състоянието на гроба й в семейното имение Олторп, положението изглежда още по-окаяно, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Преди година Дарън Макгрейди се опита да привлече вниманието на брат й, Чарлз Спенсър, изразявайки възмущението си в социалните мрежи от "обраслата каша", в която се е превърнал вечният дом на принцеса Даяна. Макгрейди четири години е бил личен готвач на Лейди Ди и синовете й Уилям и Хари.

Година по-късно нищо не се е променило. В действителност състоянието на гроба на принцесата е още по-окаяно. Буйна растителност засенчва мемориалната статуя, а надгробната й плоча е покрита с мъх.

Имението Олторп, където е погребана принцеса Даяна, е собственост на семейство й от 500 години. Понастоящем се стопанисва от брат й Чарлз, девети граф Спенсър.

Десетки хиляди посетители годишно плащат до 18,50 лири, за да отдадат почит към покойната принцеса и да разгледат останалата част от имението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар