Снимка: Daily Mail, A current affair

Общ преглед

Джой Нейсън е израснала в най-секретния и труден за достъп култ – ''Ексклузивното Братство''. Днес тя живее в Сидни, радва се на децата и внуците си, разказва историята й "Дейли Мейл".

Когато тя самата е била дете обаче не е можела да си играе с играчки, да гледа телевизия и да контактува с външния свят. Днес тя споделя снимки и истории от детството си.

25 години Джой Нейсън е живяла в страх. След това успява да избяга от евангелисткия култ, в който е родена и повдига завесата.

Жената днес споделя, че ако членовете на сектата са искали да отидат в рая им е било напълно забранено да гледат телевизия или да слушат радио. Абсолютно невъзможно е да се ходи и на кино, училищните лагери пък са били немислими. Дори празнуване на рожденните дни е било забранено от строгите евангелисти.

''Свободата ме зовеше!'', споделя Джой и не спестява разказите за онова, което е видяла като дете. Сега пише пише книга, озаглавена ''Радост и тъга''.

''Когато бяхме деца ни учеха, че Братството е най-висшият съд, така че дори не си мислехме, че нещо би могло да бъде докладвано на полицията'', разказва Джой. Тя споделя, че като дете не е имала идея какво точно е престъпление, но от днешна гледна точка е сигурна, че сексуалните посегателства не са били изключение в Братството.

Ужасът не спира дотук. Братството я е преследвало дори след като го е напуснала. Когато нейната майка умира през 1991 г., членовете на култа забраняват на Джой да присъства на погребението й.

Тя обаче показва и снимки от първите си дни ''на свобода'', облечена с дънки, нещо, което е немислимо в сектата, защото да се носят панталони е грях според култа.

Но Джой успява да изгради живота си от нулата. ''Никога не съм съжалявала дори за миг. Тъжах по много от връзките, които загубих. Но предпочетох свободата пред задушаващото място, в което бях'', категорична е днес Джой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар