Снимка: Facebook

Сабрина Коргатели от Айдахо се опита да отвлече вниманието от случая със смъртта на лъва Сесил, показвайки себе си и своите "трофеи" от ловната си ваканция в Зимбабве.

Тя моментално предизвика яростта на социалните мрежи, след като публикува снимки на себе си с труповете на жираф, африкански глиган, куду и импала по време на пътуване до Южна Африка.

Коргатели отброява дните във Facebook профила си до "пътуването на живота й" към емблематичния Национален парк на страната "Крюгер".

Още по темата

Преди пътуването си тя постна на стената си девиз на Леонардо ди Каприо, придружен от съобщението: "За всички хейтъри. Останете на линия, ще има толкова много още, за което да бъдете шокирани".

На 25 юли, дни след като стана ясно, че американецът Уолтър Палмър е убил по време на лов лъва Сесил, смятан за звезда на резервата Хванге, Сабрина Коргатели започна да публикува снимки на нейните убийства.

Първата показва Сабрина, приклекнала над фигурата на масивна куду, вид африканска антилопа, с бяло тяло и спираловидни рога.

"Вчера, ден 1, беше невероятен ден !!! Взех си красива куду!! Беше №1 в списъка ми и аз го имам на първия ден!!! Тук е страхотно!!", пише тя възторжено.

По-късно същия ден, тя публикува няколко снимки с трупа на "невероятен стар жираф" с надписа: "Какво невероятно животно!Не мога да бъда по-щастлива! Емоцията е невероятна. Чувството да убиеш е нещо, което няма да забравя".

Други снимки показват Сабрина Коргатели, която е с розови кичури, маникюр и носи тежък грим, облечена в ловно облекло, в чест на убийството на дивото животно.

Тя споделя снимки в социалната мрежа на още редица животни, които стават нейни жертви. Надписите към тях изразяват видимото задоволство на г-цата от престоят й в Южна Африка.

Коргатели, университетски счетоводител, която ръководи и модната агенция "Racks and Ridges", публикува снимка и на своя приятел, който е застанал до трупа на 13-метров крокодил.

Снимките предизвикаха силно възмущение сред любителите на животните, които написаха десетки хиляди гневни съобщения до г-ца Коргатели, наричайки я "умопобъркана" и "безсърдечена".

Въпреки това, профилът на Сабрина Коргатели привлече повече от 7000 харесвания, предполагайки, че това се дължи на симпатизантите на лова.

Зимбабве вече ограничи ловуването след убийството на Сесил, който носеше GPS нашийник като част от проучване на университета на Оксфорд. Властите арестуваха и професионалния ловец, който придружаваше д-р Палмър и призоваха за екстрадицията на зъболекаря от Минесота в САЩ, за да отговаря по обвиненията за финансиране на незаконен лов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase