Снимка: Reuters

Няма пострадали български военнослужещи при самоубийствения атентат тази сутрин в близост до международното летище в Кабул, Афганистан, при който загинаха трима души, съобщават от Министерството на отбраната.

Терористичната атака е станала около 09.00 ч. местно време извън района на летището. Загинали и пострадали са цивилни местни жители, отчитат от военното ни министерство.

В международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” участва български военен контингент, в състав от близо 110 военнослужещи, дислоцирани в Кандахар и в Кабул. Те изпълняват задачи по охрана на летище Кандахар и съветване и подпомагане на армейски корпус от състава на Афганистанската национална армия.

Както Dnes.bg съобщи, няколко души загинаха при атентат, след като камикадзе се взриви близо до летището на Кабул срещу автомобил на силите на НАТО, който пътувал от летището към разположен наблизо военен обект на алианса. Според говорителя на вътрешното министерство Наджиб Даниш терорист самоубиец с кола бомба е атакувал автомобил на чуждите сили.

Говорителката на Полицейската мисия на ЕС в Афганистан (ЕУПОЛ) Сари Хаука-Кону обяви, че при днешното самоубийствено нападение край летището на Кабул срещу кола на мисията е загинал един човек, пътувал в автомобила, който не бил член на мисията, предаде Асошиейтед прес.

"Всички членове на мисията, намирали се в колата, са на сигурно място и раните им не са фатални", каза тя за АП. "Починал е пътувал с колата човек, който не е бил от мисията", уточни Хаука Кону.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase