Снимка: Reuters, архив

Русия има важни общи интереси със САЩ и затова трябва да работи с тях по този общ дневен ред, каза днес в телевизионно интервю руският президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.
 
В коментарите си по държавната телевизия "Русия" Путин сякаш смекчи антиамериканската си реторика и вече не звучеше толкова критично, отбелязва агенцията и припомня, че отношенията между Москва и Вашингтон, както и между Москва и други западни страни се влошиха заради конфликта в Украйна и достигнаха до най-ниското си равнище от много години.

"Имаме разногласия по редица международни въпроси. Но в същото време имаме нещо, което ни обединява, което ни кара да работим заедно", каза Путин в разговор с журналиста Сергей Брильов.

"Имам предвид общите усилия да направим световната икономика по-демократична и уравновесена, по-балансирана, за да може световният ред да стане по-демократичен", допълни той.
 
В миналото Путин яростно е атакувал САЩ и Запада, обвинявайки ги за кризата в Украйна, която според Русия е
резултат от подкрепян от Запада "преврат" срещу бившия украински лидер Виктор Янукович.

Преди два дни в ежегодната си "Пряка линия", отговаряйки на въпроси на сънародниците си, Путин обвини САЩ, че се опитват да играят господстваща роля в световната политика и каза, че САЩ искат да имат "не съюзници, а васали".
Въпреки това критиките му към Запада бяха по-умерени в сравнение с предишни подобни изяви.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase