Снимка: Reuters

Пожар избухна в руска ядрена подводница, намираща се на сух док в пристанището на град Северодвинск, но той вече е потушен, съобщи Франс прес.

"В този момент пожарът, избухнал на подводницата "Орел", която е на ремонт в корабостроителния завод "Звьоздочка", е напълно потушен", съобщи говорителят на завода Евгений Гладишев.

След няколкочасова борба с пожара, избухнал към 11 часа по Гринуич, пожарникарите решиха да запълнят дока с морска вода, за да угасят огъня.

"Няма повече пушек, само пара. Продължаваме да пълним с вода сухия док и да поливаме с вода корпуса на подводницата", допълни Гладишев.

Атомната подводница "Орел" не е получила съществени повреди в резултат на пожара, съобщи директорът на руската Обединена корабостроителна корпорация Алексей Рахманов, цитиран от ТАСС.

Плавателният съд се запали по време на ремонт в завода "Звьоздочка" в руското пристанище Северодвинск, Архангелска област. Той е оборудван с крилати ракети с ядрени бойни глави и противокорабни ракети, пише БТА.

Всички оръжия обаче са били извадени преди началото на ремонта, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на официални представители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase