Снимка: YouTube

"Ще сложите ли нещо жълто за мен?" Това е апелът на 5-годишно момченце с имунно заболяване, което моли хората за подкрепа.

Сет Лейн, който живее в Англия, страда от тежка болест, известна като "балоненото момче", която принуждава страдащите от нея да живея в изолирана, стерилна среда, пише "Mashable.com".

Заради заболяването си, малкият Сет е прекарал почти целия си живот в болница. Средата в която живее е безупречно стерилна и контролирана. Въздухът се филтрира, играчките се преваряват, както и всичко, което може да влезе в контакт с него.

Момченцето вече е претърпяло една трансплантация на костен мозък. Тъй като му предстои още една и е затворник в собствената си стерилна стая, родителите му решили да му помогнат като заснемат видео.

От болничното легло смелият малък мъж призовава всички хора, които искат да му окажат подкрепа, да облекат нещо жълто в днешния ден, 27 март.

"Здравейте, аз съм Сет. Аз съм на пет години и обичам пожарникаря Сам, играта "Лапичка патрул" и жълтото", започва записът си Сет.

"Аз съм в болница. Роден съм без имунна система. Имам нужда от втора трансплантация на костен мозък. На 27 март много хора ще носят жълто, за да ми покажат колко много подкрепа имам. Искате ли да се присъедините?", пита той и призовава всички, които искат да го подкрепи, да публикува до края на деня снимка с жълта дреха в някоя от социалните мрежи с таг #wearyellowforseth.

Кампанията на Сет не цели само лична подкрепа, а се стреми да повиши осведомеността за състоянието на хората, страдащи от "балонената" болест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase