Хилари Клинтън Снимка: архив, Reuters

Проверката на електронната поща на Хилари Клинтън като държавен секретар на САЩ показа, че в тази кореспонденция има само едно писмо от представител на правителство на друга държава - Великобритания. Това предаде Ройтерс, като цитира офиса на Хилари Клинтън.

Бившият държавен секретар е водела служебна кореспонденция от личната си електронна поща, чието съдържание бе проверено от нейните сътрудници. Офисът на г-жа Клинтън добави, че тя е общувала с чуждестранни представители или по телефона, или очи в очи, а не по електронна поща.

Обсипана от критики, че е използвала единствено личната си електронна поща като държавен секретар, Хилари Клинтън изрази съжаление днес, че не е използвала официален служебен адрес за тази кореспонденция, но увери, че нито веднъж не е изпращала поверителни документи по имейла.

Използването на частен електронен адрес може да затрудни архивирането на писмата, защото те са в частния сървър на Хилари Клинтън, посочва Франс прес. Но тя увери, че всичко, което е било свързано с работата й, е предоставено на Държавния департамент.

През декември тя е предала в Държавния департамент около 55 000 печатни страници със служебни писма, но е задържала личната си кореспонденция. Госпожа Клинтън обясни, че е използвала личната си електронна поща, защото е решила, че е по-лесно да използва един адрес вместо два за служебни и за лични нужди.

"Като се връщам назад във времето, мисля, че е било по-разумно да използвам от самото начало два адреса - личен и официален", заяви бившият държавен секретар, чийто мандат в Държавния департамент започна през 2009 г.

(БТА)

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase