Снимка: Булфото, архив

ЕНП настоява да се проведе независимо международно разследване на убийството на Борис Немцов. Това става ясно от специална резолюция на Европейската народна партия, приета по време на заседанието на Политическата асамблея на партията в Брюксел, в което участва председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщават от пресцентърът на ГЕРБ.

В резолюцията е записано още, че ЕНП призовава ЕС да вземе под внимание убийството на Немцов, когато подготвя бъдещи санкции срещу Русия. В документа се поднасят и дълбоки съболезнования към семейството на Немцов, неговите приятели, членовете на опозицията и руския народ.

Европейската народна партия изразява безпокойство относно системния натиск и убийства на членове на опозицията, включително журналисти и хора, изразяващи критика към управлението, както и относно постоянните атаки срещу независими организации за защита на правата на човека.

Резолюцията на ЕНП призовава руските власти да освободят веднага всички политически затворници, сред които Алексей Навални, брат му - Олег Навални и Надя Шевченко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase