Снимка: Reuters, архив

Делегация от американски сенатори, ръководена от републиканския сенатор от щата Аризона Джон Маккейн се срещна със саудитския престолонаследник принц Салман в саудитската столица Рияд, като разговорите бяха съсредоточени върху въпроса за военното обучение на сирийските бунтовници, предаде Асошиейтед прес.

В кратко съобщение в акаунта на Маккейн в Туитър се посочва, че в Рияд делегацията от американски сенатори е имала среща и с ръководителя на подкрепяната от Запада сирийската Национална опозиционна коалиция Ахмед Джарба, както и с командира на програмата за обучение и оборудване към саудитската армия. В съобщението се посочва, че в Катар пък делегацията се е срещнала с катарския емир шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

В делегация влизат и републиканският сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина, демократическият сенатор Джо Донъли от Индиана, независимият сенатор Ангъс Кинг от Мейн и демократическият сенатор Тим Кейн от Вирджиния.

Делегацията от американски сенатори посети Саудитска Арабия и Катар броени дни, след като Пентагонът обяви, че около 1000 военни и помощен персонал ще бъдат изпратени в Турция, Саудитска Арабия и Катар, за да помогнат за обучението на сирийски бунтовници.

Саудитска Арабия и Катар са силни поддръжници на сирийската опозиция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase