Снимка: БТА

Издирването на изчезналия между Индонезия и Сингапур самолет на малайзийската авиокомпания AirАsia със 162 души на борда са преустановени за нощта и ще се възобновят утре сутрин, съобщи индонезийското министерство на транспорта, цитирано от Франс прес.

Още по темата
"Прекъснахме издирването, защото започна да се смрачава. Времето също не беше много благоприятно. Ще подновим издирвателните дейности утре в 07.00 ч. (00.00 ч. по Гринуич) и дори по-рано, ако времето е подходящо", каза говорител на министерството.

Самолетът изчезна тази сутрин от радарите, след като пилотът поиска промяна на курса поради лошото време. Той е извършвал полет от индонезийския град Сурабая за Сингапур. Преди да се изгуби връзката със самолета, на пилота е било наредено да набере височина, за да избегне участък с плътни облаци. Екипажът не е подавал аварийски сигнали.

Роднини, приятели и пътници на авиокомпании очакваха днес трескаво новини за съдбата на изчезналия самолет. 

Сред роднините на пътниците, които търсеха евентуална нова информация на летище Джуанда в Сурабая, бе и Агус, който каза, че леля му и още осем негови роднини са пътували със самолета, за да прекарат празниците в Сингапур.

"Надявам се на най-доброто. Не става дума само за един роднина, а за цяло семейство", заяви той, цитиран от индонезийския всекидневник "Република", пише БТА.

По-рано стана ясно, че Сингапур изпраща в зоната, в която се издирва изчезналата машина, военно-транспортния самолет С-130 "Херкулес", съобщи управлението на гражданската авиация на Сингапур, цитирано от ТАСС.

В същото време транспортният министър на Малайзия Лиоу Тионг Лай съобщи, че страната му ще помогне на Индонезия с три кораба и самолет С-130 "Херкулес".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase