Снимка: Ройтерс

Мащабният план в сферата на заетостта включва създаването на работни места най-вече във високотехнологичните сектори на икономиката. За целта руските власти планират засилване на сътрудничеството си с работодателските организации и синдикатите.

„Ние винаги сме казвали, че без тяхна помощ, няма как да решим проблемите със заетостта“, коментира в Бризбейн Владимир Путин.

По време на срещата на лидерите на страните от Г20 Путин обеща, че по време на предстоящото следващата година руско председателство на групата БРИКС, икономическата експанзия и задълбочаването на сътрудничеството между страните ще навлезе в решителен етап.

Пред своите колеги от Бразилия, Индия, Китай и Република Южна Африка, руският президент обяви, че в момента Москва разработва обща икономическа стратегия на групата.

Путин настоява за увеличаване на сътрудничеството между БРИКС и Г20, тъй като двете групи вече не могат да съществуват самостоятелно.

„Ако действаме самостоятелно и самоволно, това ще доведе до нови икономически дисбаланси,“ смята той.  Има и основание за това – комбинираният БВП на страните от БРИКС възлиза на 37,4 трилиона долара, което надхвърля с 3 трилиона долара, икономиката на страните то Г7 взети заедно.

По статията работи: Екип на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase