Генерал Мартин Демпси. Снимка: архив, Reuters

Въздушните удари на САЩ и на пет близкоизточни държави по джихадистки позиции в Северна Сирия са постигнали стратегическата си цел и са дали да се разбере, че жестоките атаки, извършвани от ислямистите, няма да останат без отговор. Това заяви генерал Мартин Демпси, председател на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Искахме да стане ясно, че не може да има убежище за Ислямска държава /ИД/ и със сигурност го постигнахме", каза генерал Демпси.

Той подчерта, че съгласието на петте арабски страни да се присъединят към американските въздушни удари в Сирия е било дадено много бързо.

"Веднага след като една от тези страни се съгласи да ни подкрепи, и останалите я последваха много бързо", подчерта Демпси.

Той нарече сформираната коалиция срещу джихадистите "безпрецедентна".

Петте близкоизточни страни, участващи в ударите, са Бахрейн, Йордания, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, обяви Централното командване на американските въоръжени сили.

По-късно днес американският президент Барак Обама ще направи изявление за ударите в Сирия, преди да отпътува за Ню Йорк, където ще участва в годишната сесия на Общото събрание на ООН.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase