Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото

Сръбската преса и днес следи развитието по случая с Цветан Василев.

Вестник "Наше новине" пише, че Василев се е предал, за да бъде пуснат. Набляга се на работата на фабриката му за стъкло в близкия град Парачин. Като посочва, че работещите в завода се питат дали ще получат парите си, "Наше новине" описва ситуацията като "шок".

Още по темата
Вестникът припомня развитието на казуса в последните дни, като посочва подробно всичко около предаването на Василев и мярката му за неотклонение. Темата продължава за това дали все пак няма да се блокира работата на фабриката за стъкло и дали работниците ще получат заплатите си. Около 1000 души работят там.

Припомня се нашироко за откриването на поточната линия за чаши - мащабна инвестиция от близо 20 милиона, на което е присъствал сръбският премиер Томислав Николич.

Всекидневникът описва отново правната процедура, че Сърбия очаква от България документите за екстрадирането на банкера.

Вестник "Курир" акцентира върху скъп часовник Ролекс, който Василев трябвало да свали от ръката си. Заглавието е "Вземете ми паспорта, но ми върнете Ролекса".

Вестникът описва как заради стандартна процедура от ръката на банкера е бил свален скъп часовник. Василев не се възпротивил. След като попитал защо се прави това и след като предал паспорта си, властите все пак му върнали часовника.

Изданието разказва, че на Василев му се наложило да престои няколко часа в помещение за лишени от свобода в съдебната палата на Белград. Отново се описва правната процедура, която се спазва в случаи като този.

Вестникът цитира думи на Василев, че няма да напуска Сърбия, още по-малко да се върне в България. "Курир" разказва, че Василев заявил, че нямал намерение да се върне в България, докато управлението не се смени.

Вестник "Политика" представя казуса съвсем накратко, като основно се описва процедурата по екстрадиция. Обяснява се, че все пак окончателното решение за това дали Василев да бъде върнат в България ще вземе министерството на правосъдието. В ход е процедура по събирането на всички документи, посочва още изданието.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase