Снимка: архив, Reuters

Доброволци от България се сражават на страната на бунтовниците в Югоизточна Украйна, пише руското издание Lifenews.ru. Българите били отишли там да се борят срещу нацистите и защото не желаят да живеят под диктата на САЩ.

Доброволец от България с прякор Кабул се сражава на страната на бунтовниците в Югоизточна Украйна. Той бил продал колата си и изпратил няколко хиляди долара на семействата на бойците от армията на Новорусия. В Донбас Кабул се сражава срещу американския диктат и по този начин се бори за свободата на България, пише изданието.

„Ако всеки от нас и от онези 200 000 руски семейства, които живеят в България, направят една десета част от това, което съм направил аз, щяхме да сме победили и знамето на опълчението щеше да се вее над сградата на Върховната рада в Киев“, каза Кабул.

Доброволецът се обърна и към съотечествениците си, като заяви, че ситуацията в Украйна е тежка, но не и безнадеждна. Постоянните артилерийски обстрели разрушават болници, училища, комуникационни възли, електрическата мрежа.

Според Кабул украинското правителство е превзело властта и ресурсите в страната с помощта на САЩ. Той каза, че в Киев се надяват да се задържат „на кормилото“ с помощта на оръжието, доставяно от Запада, пише изданието. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase