Снимка: Reuters

Бащата 18-годишния Майкъл Браун, който бе застрелян в предградието на Сейнт луис Фъргюсън от бял полицай, призова за "ден на мълчание" за погребението на младежа по-късно днес, предаде Асошиейтед прес.

Близо двете седмици след инцидента, в който загина Майкъл Браун, бяха белязани от нощни протести, някои от тях придружени с насилие и хаос, въпреки че през последните дни напрежението отслабна.

"Утре всичко, което искам, е мир. Това е всичко, за което моля", каза Майкъл Браун Старши пред стотиците хора, които се събраха в най-големия парк на Сейнт Луис на фестивал в подкрепа на мира. Бащата каза, че с майката на младежа оценяват любовта и подкрепата, която са получили от общността. Преподобният Ал Шарптън, който ще води заупокойната служба, също призова към мир.

Подготовката за "Празник на мира 2014" започна още преди смъртта на Майкъл Браун в предградието Фъргюсън. Убийството и последвалите нощни протести обаче привлякоха вниманието на обществеността към събитието.

Родителите на 17-годишния Трейвън Мартин, който бе застрелян през 2012 година във Флорида, също говориха на събитието и призоваха хората да насочат гнева към действие, оказвайки натиск за заздравяване на семействата и по-добро образование на младежите. Те изразиха подкрепа за семейство Браун и хората в района на Сейнт Луис.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase