Снимка: Reuters

Британското посолство в столицата на Либия Триполи бе нападнато. Пострадали няма, съобщи телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Обстановката в Триполи остава напрегната. Там от 13 юли се водят боеве около международното летище между държащите го сили от "Зинтанската бригада", която подкрепя генерал Халифа Хафтар, и ислямистки групировки. При сраженията са убити над 70 души, а десетки са ранени.

Една от електростанциите на града е получила щети при боевете, поради което в Триполи се спира електроподаването между 5 и 8 часа в зависимост от района.

Вчера САЩ евакуираха целия персонал от посолството си в Либия и го прехвърлиха в Тунис.

Автоколона на британското посолство бе нападната в западно предградие на Триполи, предаде Франс прес. Нападението е било неуспешен опит да се открадне кола. По автоколоната е стреляно, но няма пострадали.

Въоръжените кражби на коли са широко разпространени в Либия, където въоръжените милиции не се колебаят да нападат бронираните коли на дипломатическите мисии, отбелязва АФП.

Подобно на САЩ вчера, днес Великобритания и Германия призоваха гражданите си да напуснат Либия заради ожесточаването на боевете. По същата причина мисията на ООН в Либия напусна страната в средата на месеца.

Британското посолство в Триполи ще продължи да работи, но в намален състав.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase