Снимка: архив, Reuters

В Мурманска област в Русия се разби вертолет Ми-8, двама души са откарани в болница. В неизвестност са останалите 16 души, намирали се на борда.

Хеликоптерът на авиокомпания СПАРК е претърпял авария в района на селището Восточное Мунозеро, в акватория на езеро. По предварителни данни на борда е имало 18 души, от които 5 души екипаж.

Високопоставени служители от администрацията на Мурманска област и топмениджъри на местни компании са пътували с хеликоптера. Местните органи на реда, цитирани от ИТАР-ТАСС, посочват сред пътниците по-специално зам.-губернатора Сергей Скомарохов и генералния директор на компанията "Апатит" Алексей Григориев.

Спасени са главният лекар на местното предприятие "Гирвас" Валерий Купцов и Александър Степченко от ръководството на Санктпетербургския институт по горско стопанство, посочват цитирани в медиите източници от полицията.

Двамата са в тежко, но стабилно състояние и ще бъдат откарани в реанимацията на Мурманската областна болница, информира източник от здравните власти, говорил пред РИА Новости.

Според събеседника на Интерфакс списъкът на пътниците може да не съвпада с реалните данни, за чието установяване трябва да се изчакат резултатите от разследването. Издирването продължава, добавя агенцията.

Федералното следствие образува дело за нарушения на правилата за безопасност на полетите, отбелязва РИА Новости, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase