Снимка: Reuters

В югоизточна Украйна привържениците на федерализацията успяха да си върнат контрола на Славянск, Краматорск, Константиновка и Андреевка, съобщи телевизия "Россия-24", цитирана от ИТАР-ТАСС.

В резултат на настъплението на опълченците украинските военни били принудени да се изтеглят в посока на летището в Краматорск, пише БТА.

Още по темата

По-рано днес пресслужбата на украинското министерство на вътрешните работи съобщи, че украинските войски, продължаващи щурма срещу Славянск, са превзели местния телевизионен център.  

Както Dnes.bg писа, Краматорск, на около 15 километра южно от Славянск, стана сцена на ожесточени сблъсъци, след като властите в Киев наредиха "контратерористична" офанзива, за да бъдат овладени сепаратистките размирици в източната част на страната. През изминалата нощ в Краматорск е пристигнал вертолет с военни и е започнала престрелка. Представител на проруските активисти заяви през телевизионен канал, че бронираната техника, навлязла в града, стреля по мирното население. В Краматорск очевидци разказват за навлизане на танкове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase