Краматорск. Снимка Ройтерс

Най-малко двама души са убити при ожесточените сблъсъци между проруски сепаратисти и украинските сили в източния украински град Краматорск, съобщиха официални представители, цитирани от ДПА.

Други 12 били са ранени в кръстосан огън, посочиха представителите на регионалното правителство в Донецк. Самоличността на жертвите още не е потвърдена. Местен новинарски сайт цитира медицински служители, според   които най-малко петима са загинали и 17 са ранени.

Още по темата

Краматорск, на около 15 километра южно от Славянск, стана сцена на ожесточени сблъсъци, след като властите в Киев наредиха "контратерористична" офанзива, за да бъдат овладени сепаратистките размирици в източната част на страната, припомня ДПА.

По-рано днес кореспондент на телевизионния канал "Россия 24", цитиран от ИТАР-ТАСС, съобщи, че в Краматорск хора в униформи без опознавателни знаци "стрелят без предупреждение по всяка движеща се мишена". Тогава информацията за жертви още не бе потвърдена.

Украинските сили днес успяха да вземат под свой контрол телевизионен център в града. Сградата на управлението на Службата за сигурност на Украйна в Краматорск също премина под  контрола на Националната гвардия, съобщи украинското външно министерство, цитирано от Ройтерс и ИТАР-ТАСС. Местна телевизия показа как бронетранспортьори минават през града. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase