Снимка БТА

Стотици протестиращи се събраха вчера в Каракас, за да "възкресят" венецуелската демокрация, съобщи Ройтерс.
Докато милиони венецуелци се отправиха към карибските брегове на семейни събирания за Великденските празници, протестиращи студенти се опитват да поддържат избухналото преди близо три месеца протестно движение.

След митинг и босоного шествие, имитиращо изминатия път от Исус с кръста към разпятието, студентите се събраха на площад във венецеулската столица на демонстрация, наречена "Възкресяване на демокрацията".

По-късно няколкостотин демонстранти с качулки, мнозина от тях с маската на Гай Фокс, издигнаха барикади в източния квартал на Каракас Чакао, който почти всеки ден от началото на  протестите във Венецуела в средата на февруари се превръща в полесражение.

Скандирайки "Свобода!", младежите хвърляха коктейли "Молотов", изстрелваха камъни с прашка и преграждаха с тел улици. Полицията отвърна със сълзотворен газ и водни струи, а жителите, застанали по прозорците, блъскаха по тенджери и тигани в знак на солидарност. Някои хвърляха бутилки вода на  студентите от балконите си.

На различни места в страната поддръжници на опозицията гориха чучела на президента Николас Мадуро, на втория човек в  йерархията - председателя на парламента Диосдадо Кабельо и други висши ръководни фигури. Чучела на облечен в червено Мадуро бяха обесени и на няколко стълба на лампи в Каракас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase