Снимка: Reuters

Войниците от украинската бронирана колона, която бе блокирана от проруски демонстранти в източния украински град Краматорск, започнаха да предават оръжията си преди да се върнат обратно, предаде Франс прес.

Военните демонтират затворите на оръжията си, които после биват събирани от мъж в униформа без отличителни знаци, който се представи като член на активните в района проруски въоръжени групи. След това украинските военни трябва да се върнат, откъдето са дошли, съгласно постигнато споразумение между двете страни.

Автоколоната от 15 бронетранспортьора бе спряна по-рано днес от проруски демонстранти в Краматорск на път за Славянск, който от събота е под контрола на проруски въоръжени бунтовници. Други шест бронетранспортьора от колоната бяха заловени от проруски бойци и се включиха в отбраната на Славянск с развети руски знамена.

Съгласно сключеното в Краматорск споразумение, след като оръжията бъдат извадени от строя, военните от 25-а Днепропетровска въздушнодесантна бригада ще бъдат пуснати да си заминат.

Някои украински войници плачат, други крият лицата си. "Браво, момчета! Браво, момчета!", викат събралите се хора, съобщиха от място журналисти на АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase