Снимка: БТА

Батериите на черните кутии на изчезналия малайзийски самолет вероятно са се изтощили напълно, тъй като вече не се улавят никакви сигнали, предаде Асошиейтед прес.

Търсенето на останки и сигнали продължава, въпреки че след четирите силни подводни сигнала, засечени по-рано, вече не се долавя нищо.

От 8 април не са долавяни нови електронни сигнали и батериите на черните кутии на самолета може би са се изтощили напълно. Те издържат около месец, а този срок вече мина.

Още по темата
Когато издирвателните екипи са сигурни, че повече няма вероятност да бъдат уловени сигнали, в морските дълбини ще бъде изпратен подводен робот.

По-рано Малайзия отрече твърденията на малайзийски вестник от вчера, че помощник пилотът на изчезналия на 8 март малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, предаде Франс прес.

Малайзийският министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн заяви, че доколкото той знае подобно позвъняване не е имало. Той обаче добави, че не иска да навлиза в периметъра на полицията и на международните агенции, разследващи случая със самолета.

"Не искам да преча на разследванията, които се извършват не само от малайзийската полиция, но и от ФБР, британските тайни служби МИ-6, китайското разузнаване и други агенции", заяви министърът на пресконференция в Куала Лумпур.

Той уточни, че нито един пътник от самолета, не е напълно отстранен от разследването. Вчера малайзийският вестник твърдеше, че само екипажът остава в кръга на заподозрените за мистериозното изчезване на самолета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase