Снимка: Reuters

Подготвяната за следващата седмица четиристранна среща за Украйна ще се състои в Европа, но не в Брюксел. Това съобщи Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Ащън.

Още по темата
В отговор на въпроси на пресконференция говорителят поясни, че подготовката на срещата още е в ход. Датата и мястото не са окончателно определени, водят се консултации, допълни тя.

По повод готовността на ЕС да пристъпи към третото равнище на санкции срещу Москва заради обстановката в Украйна Кочиянчич посочи, че работата на ЕК и на Европейската служба за външно действие продължава на експертно ниво. Не мога да потвърдя публикациите в печата, заяви Кочиянчич по повод информациите, че списъкът с новите тежки икономически санкции на ЕС срещу Русия, е завършен.

Снощи Ащън разпространи съобщение, в което се посочваше, че тя ще участва идната седмица в четиристранна среща за Украйна в опитите за стабилизиране на държавата. В срещата се предвижда да участват Ащън, както и външните министри на САЩ, Русия и Украйна. Предстои украинската криза да бъде обсъдена от министрите на външните работи на ЕС на заседание на 14 април в Люксембург, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase