Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков обвини руския президент Владимир Путин, че стои зад завземането вчера на сгради на държавни институции от проруски протестиращи в Източна Украйна, и обеща, че полицията ще възстанови реда по мирен начин, предаде Ройтерс.

Той също така обвини сваления президент на страната Виктор Янукович, че заговорничи с Путин да се подклажда напрежение в региона.

По-рано проруски протестиращи, искащи референдум за присъединяване към Русия, завзеха сградата на областната управа в Донецк и сградата на Службата за сигурност на Украйна в Луганск.

Още по темата
"Путин и Янукович са наредили и платили за последната вълна на сепаратистки вълнения в източната част на страната. Хората, които са се събрали, не са много, но са много агресивни", посочи Аваков в изявление на страницата си във Фейсбук.

"Ситуацията ще се върне под контрол без кръвопролитие. Такава е заповедта към служителите на правоохранителните органи, това е вярно. Но истината е, че никой няма да толерира мирно беззаконието на провокатори", заяви той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase