Снимка: Reuters

Мистерията с изчезването на малайзийския самолет може никога да не бъде разгадана, предупреди началникът на малайзийската национална полиция Халид Абу Бакар, предаде Асошиейтед прес.

Той посочи, че разследването се води в четири области - похищение, саботаж, лични или психологически проблеми на хората в самолета.

Още по темата

Същевременно министерството на транспорта на Малайзия публикува разпечатка на комуникацията между екипажа на самолета и диспечерите от Куала Лумпур, предаде Ройтерс.

Връзката е продължила близо 50 минути и последните думи са от пилотската кабина и гласят: "Лека нощ, полет 370 на малайзийските авиолинии".

В операцията по издирването в южната част на Индийския океан на малайзийския самолет, изчезнал на 8 март с 239 души на борда, участва високоскоростен самолет, собственост на сър Питър Джаксън, режисьора на филмите "Хобит" и "Властелинът на пръстените", предаде ДПА, като се позова на Радио Нова Зеландия.

Говорител на Джаксън поясни, че неговият самолет Гълфстрийм G650 е използван от властите за предаване на съобщения между военните самолети, участващи в операцията.

Джаксън купи самолета през март миналата година за 80 милиона новозеландски долара /69 милиона долара/. Самолетът може да достигне максимална скорост от около 1140 километра в час, което е близо до скоростта на звука. Той може да се придвижи на 12 960 километра, без да презареди, тоест от Нова Зеландия до Лос Анджелис, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase