Снимка: архив, Reuters

52-годишен българин се е удавил край кипърския град Пафос.

Тялото на Георги Георгиев бе открито в морската зона на Гробниците на царете край града, пише „Български новини“, като се позовава на Главното управление на полицията в Кипър.

Георгиев е живеел със семейството си постоянно в Пафос.

Според информацията на полицията рибари са видели непознат мъж с водолазен костюм, плаващ в безсъзнание в морската зона пред хотел в района на Гробниците на царете. Екип от пристанищната полиция и водолази веднага се е отправил с лодка към него.

Пострадалият е бил прехвърлен към пристанището на Като Пафос и с линейка веднага транспортиран в спешното отделение на държавната болница в Пафос, където дежурният лекар е констатирал смъртта му.

От проведеното разследване е установено, че починалият е Георги Георгиев, 52-годишен български гражданин, живеещ в Пафос. Аутопсията ще се проведе в понеделник, за да се установят точните причини за смъртта на българина. Няма никакви външни наранявания и полицията изключва възможността за престъпление.

Мъжът се е занимавал с риболов с харпун. В зоната, където е бил намерен, той е отишъл за гмуркане с шнорхел, съобщи говорител на полицията в Пафос. Полицията в града продължава разследването на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase