Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Бившият ни вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков е избран от съвета на директорите за ректор на Руската икономическа школа. Това съобщи РИА Новости, като се позова на съобщение на пресслужбата на висшето училище.

Като ректор на Руската икономическа школа Дянков влиза и в съвета на директорите й.

„Симеон Дянков е икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен опит в практическата дейност. Радваме се, че Руската икономически школа ще бъде оглавена от специалист от такова ниво. С идването на Дянков очакваме преди всичко подобряване на качеството на нашите образователни програми, нов импулс в научните изследвания, укрепване на международната репутация на школата. Ще се открият и нови перспективи за развитието на връзките с най-добрите университети в Източна Европа и съседните страни“, цитира пресслужбата думите на председателя на съвета на директорите Максим Бойко.

Основната задача на Дянков като ректор ще бъде реализация на стратегията на Руската икономическа школа в съответствие с нейната мисия и приоритети за развитие. Ректорът отговаря за оперативната дейност на учебното заведение и е пряко подчинен на съвета на директорите, посочиха от вуза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase