Снимка: БТА

Денис Родман, прочутият американски баскетболист, си замина от Северна Корея, където бе на частно посещение. Пред репортерите, които го чакаха на летището, Родман заяви, че със севернокорейския лидер Ким Чен Ун са приятели и ядосано отхвърли призивите да се застъпи за държания в севернокорейски затвор американски мисионер Кенет Бе, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
 Родман каза, че севернокорейският лидер е негов "приятел до гроб" и че не го интересува какво мислят другите за него. Той отсече, че не е негова работа да пита какво ще стане със задържания му сънародник и каза на журналистите да се обърнат с този въпрос към президента Барак Обама и към Хилари Клинтън,
бившия държавен секретар на САЩ.

Ким Чен Ун е голям любител на баскетбола и тази година два пъти приема в Пхенян бившия американски баскетболист. Според самия Родман визитите му са свързани с желанието на Ким да организира в Северна Корея баскетболна лига по американски образец.

Около пътуванията на Родман се появиха коментари, че той може да използва добрите си отношения с Ким, за да издейства освобождаването на американския мисионер, осъден на 15 години затвор за опит за сваляне на севернокорейското правителство, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase