Ракети "Пейтриът" са разположени в центъра на Япония. Снимка: Reuters

Япония разположи ракети "Пейтриът" в центъра на Токио, за да отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея, предаде Франс прес, като цитира японското министерство на отбраната.

Две платформи за изстрелване на ракети "Пейтриът" бяха разположени в министерството на отбраната, в центъра на Токио преди разсъмване, за да прехванат евентуална севернокорейска ракета, посочи източник от министерството на отбраната.

Още по темата

Японски медии съобщиха, че ракети "Пейтриът" ще бъдат разположени на още две места в района на столицата. Ракети прехващачи ще бъдат разположени и на остров Окинава.

Министърът на отбраната Ицунори Онодера каза по телевизията, че Окинава е мястото, най-подходящо за ответни действия при извънредни обстоятелства. Той добави, че ракетите "Пейтриът" може да останат постоянно на острова.

Японските сили за самоотбрана са получили разрешение да унищожат всяка севернокорейска ракета, заплашваща японската територия.

Освен ракетите "Пейтриът" Токио разположи ескадрени миноносци с ракетни системи "Иджис" в Японско море, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase