Типичен лондонски ден. Снимка: архив, Reuters

Със заглавие "Да отвратиш кандидат-имигрантите" и подзаглавие "Шокиращо!" вестник "Либр Белжик" представя британската кампания срещу имигрантите от България и Румъния.

Белгийското издание уточнява, че читателите на британския вестник "Гардиън" са били насърчени да измислят пропагандни лозунги, които се очаква да бъдат използвани от правителството на премиера Дейвид Камерън.

Още по темата

В статията са подбрани два примера - първият е сив екран, в чийто горен край с малки черни букви е изписано "Цветът на небето във Великобритания е такъв осем месеца в годината"; в долния край жълт надпис гласи "Вместо това опитайте Маями".

Вторият пример е с червен екран, на който с огромни букви пише "Елате да чистите тоалетни", а в дъното с малък шрифт е добавено "Великобритания е пълна с ужасни работни места, на които назначаваме чужденци. Добре дошли!".

Сред предложените слогани е цитиран този, който казва "Не идвайте в Обединеното кралство - вали през цялото време и заплатите са нищожни". Белгийският вестник отбелязва, че плановете предвиждат тази кампания да бъде водена от британското правителство в България и в Румъния, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase