Снимка: архив, Reuters

Студент нахлу вчера в сградата на Колежа по бизнес и изкуства в град Сейнт Луис, щата Мисури, рани служител на колежа, след което се простреля в гърдите, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщения в местни медии.

Раненият служител и нападателят са откарани в болница и са в критично състояние. В университета, където станал инцидента, учат около 200 студенти.

Няма информация за мотивите за престъплението.

Няколко часа след това полицията в град Хазард, щата Кентъки, съобщи, че на паркинг на територията на местен колеж били застреляни двама души. Убийците били двама и се предали на полицията.

Днес се очаква президентът на САЩ Барак Обама да представи днес в Белия дом предложенията си за намаляване на престъпленията с използването огнестрелни оръжия, предадоха Франс прес и ДПА.

Ню Йорк стана първият щат, който прие закон за строги ограничения на огнестрелните оръжия. Губернаторът на щата Андрю Куомо подписа новия щатски закон по-малко от част след като документът бе приет от доминираното от демократи щатско законодателно събрание, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase