Разбилият се Ту-204. Снимка: Reuters

Руската авиокомпания "Ред уингс" ще изплати по два милиона рубли (ок. 49 700 евро) обезщетение на семействата на загиналите при катастрофата вчера на самолет "Ту-204" на московското летище "Внуково" и по един милион рубли (ок. 24 850 евро) на ранените. Това съобщи днес руското министерство на транспорта, цитирано от ИТАР-ТАСС.

На борда на пътническия самолет се намираха осем човека екипаж, от които четирима загинаха, а останалите бяха тежко ранени. Лекарите продължават да се борят за живота на оцелелите.

Още по темата

В съобщението на министерството е цитиран генералният директор на "Ред уингс" Леонид Ицков, който казва, че застрахователните суми възлизат на 10 хиляди долара, а авиокомпанията ще отпусне допълнително по 2 млн. рубли за всеки загинал и по 1 млн. за всеки ранен. Освен това "Ред уингс" ще поеме разходите по погребенията на убитите и лечението на оцелелите.

Руското следствие разглежда всички възможни версии за катастрофата на самолет Ту-204 на московското летище "Внуково", предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Следствения комитет(СК) на Руската федерация.

В този момент усилията са насочени изцяло към събирането на доказателства на местопроизшествието. Намерени са две черни кутии, които се проучват в момента от следователи и ще бъдат анализирани от експерти. Следствието разглежда всички възможни версии за злополуката: неблагоприятни метеорологични условия, пилотска грешка, техническа неизправност.

Руският милиардер Александър Лебедев е собственик на компанията „Ред уингс“. Летателният апарат е бил произведен през 2008 година, съобщи Лебедев. Самолетът е застрахован за 660 милиона долара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase