Две деца са били обезглавени при два отделни случая в Афганистан. Снимка: архив, Reuters

Дванайсетгодишно момче и шестгодишно момиченце са били обезглавени при два отделни случая в Афганистан, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местни представители и на полицията.

Момчето било отвлечено и убито онзи ден в южната провинция Кандахар. Главата му била поставена до тялото като предупреждение за полицията, заяви говорител на губернатора на провинцията. Братът на жертвата служел в Афганистанската местна полиция - обучена от американските сили милиция, чиято задача е да помогне на афганистанците в талибански бастиони като Кандахар да се чувстват малко по-сигурни, отбеляза говорителят.

Още по темата

Това е предупреждение на талибаните към Афганистанската местна полиция и към останалите, които подкрепят правителството, каза той за убийството, извършено в окръг Панджуаи.

Говорител на талибаните отрече движението да има отношение към убийството.

Момиченцето било обезглавено вчера в източната провинция Каписа, съобщи началникът на полицията в провинцията, Абдул Хамед. Не сме сигурни дали е било убито от семейството си или от талибаните, но знаем, че талибаните контролират района, каза Хамед за убийството в село Джалухил. Полицейският шеф добави, че
не може да изпрати там разследващи, защото се страхува за безопасността им.

По-рано през седмицата в южната провинция Хелманд бяха обезглавени 17 младежи, участвали в празненство. Според властите убийството е дело на талибаните, но самите талибани отричат, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase