В Южна Корея за пръв път ще се извърши химическа кастрация на педофил. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Южна Корея тази седмица за пръв път ще се извърши химическа кастрация на педофил, който е осъждан многократно за изнасилване на деца, предаде Франс прес.

45-годишният мъж на име Пак ще излезе от затвора през юли след излежаване на 10-годишна присъда за опит за изнасилване на 10-годишно момиче.

Той ще получава инжекция с медикаменти за намаляване на либидото на всеки три месеца в продължение на три години.

Преди да бъде осъден на 10 години затвор, Пак е лежал в затвора три пъти, всеки път за изнасилване на малолетни момичета.

Законът, който разрешава химически кастрации в Южна Корея, влезе в сила през юли 2011 г. Това наказание е предназначено за лица над 19-годишна възраст, които са блудствали с лица на възраст под 16 години.

Не е известно дали педофилът е дал съгласието си за тази процедура, но законът предвижда в най-тежките случаи съгласието на наказания да не е задължително.

В Европа шест държави (Германия, Великобритания, Белгия, Дания, Испания и Швеция) разрешават лечения с антихормонални медикаменти за ограничаване риска от повторни сексуални престъпления, но единствено при доброволно съгласие.

Полша пък узакони през 2010 г. задължително медикаментозно лечение при случаи на изнасилване, педофилия и кръвосмешение, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase