Снимка: архив, Reuters

Наказателният съд в Кампобасо, в областта Молизе, започна процес срещу трима италиански граждани, които са обвинени от прокуратурата в трафик на хора, заробване и сексуално насилие над българка, съобщиха днес местни медии.

Случаят, който бе разкрит от полицията през юни миналата година, звучи почти невероятно и дълбоко потресе населението на областта. Цяла фамилия италиански роми, състояща се от 58-годишната майка Розария Казамоника и нейните син и дъщеря Луиджи и Емилия Стефания ди Силвио на 28 и 24 години, се озова в затвора, защото беше купила българска гражданка на 29 години.

Нещастната жена била закупена за 2 хиляди евро и държана в техния дом, изолирана от света, защото на всяка цена трябвало да дари мъжко чедо на главата на семейството Луиджи, който е почти неин връстник.

Животът на младата жена наистина бил кошмарен.  Най-напред била примамена в Италия с обещание за работа. После мъжът, който й помогнал да имигрира, я принудил да проституира. Накрая я изтъргувал срещу 2 хиляди евро.

Клетницата била купена все едно, че е стока, от семейството обвиняеми, които според прокуратурата я държали в условия на робство, като под непрекъснати заплахи е трябвало да понася сексуалните издевателства на Луиджи. Тя се възползвала от моментна разсеяност на "тъмничарите" и успяла да подаде на местни жители сигнал за бедственото си положение.

Първото съдебно заседание бе посветено на формалностите по уточняване на страните по делото и депозиране на документите. Процесът ще навлезе в същината си на 8 юни, когато ще започне изслушването на призованите от прокурора свидетели.

Сензационният казус се следи в съдебната зала от популярното предаване на Италианската национална телевизия РАИ "Един ден в съда", се посочва в информациите, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase