Снимка: Facebook

Актовата снимка на пакистански фотомодел, която позирала за индийското издание на списание "Еф Ейч Ем" с инициалите на страховитата пакистанска Междуведомствена служба /разузнаването/, изписани на ръката й, предизвика вълна от недоволство, съобщи Асошиейтед прес.

Снимката на Виина Малик се появила по-рано тази седмица в интернет сайта на списанието преди печатното издание да излезе по щандовете за вестници и списания. Консервативен ислямски
духовник нарече Малик "срам за всички мюсюлмани".

Популярен  пакистански блогър обаче призова сънародниците си да намерят  снимката на Малик и да я погребат в дворовете си, "за да знаят внуците ни, че и по наше време е имало хора, които са били свободни".

В интервю за пакистанска телевизия Малик  заяви, че появата на снимката й в интернет било нарушение на договора й с "Еф Ейч Ем - Индия". Тя твърди, че позирала за "смела, но не гола фотосесия". Редакторът се съгласил на снимката да бъдат поставени инициалите на пакистанската разузнавателна служба, "което е шега със страховете на Индия от пакистански шпиони". "Каквото и да стане в Индия, всички твърдят, че то е дело на пакистански шпиони", подчертава Малик в интервюто си.

Виина Малик работи предимно в Индия, където развлекателният сектор просперира, докато в Пакистан е обречен на отмиране, посочва АП. Връзките на фотомодела с отдавнашния враг на Исламабад не за първи път й създават проблеми, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase