Снимка: Архив Reuters

Спецслужбите на Иран са арестували 12 агенти на ЦРУ, съобщи Асошийетед прес, като се позова на иранската държавна агенция ИРНА.

Съобщението за разкриването и ареста на членовете на шпионската група беше направено от влиятелния депутат Парвиз Сорури, член на парламентарната комисия за външна политика и национална сигурност.

Още по темата

По думите му арестуваните агенти на американската спецслужба възнамерявали с подкрепата на Израел да навредят на сигурността, военната мощ и развитието на атомната програма на Иран.

Подробности за националността на арестуваните и датата на задържането им засега не са известни, посочва РИА Новости.

Преди два дни американската телевизия Ей Би Си съобщи, позовавайки се на източници от американските разузнавателни служби, че в Ливан и Иран са били разкрити и задържани десетки американски шпиони, работили за ЦРУ.

От американските спецслужби изразиха опасения, че разобличените агенти са заплашени от смъртно наказание или вече са екзекутирани.

По данни на телевизията става дума за хора, вербувани от ЦРУ в Ливан и ливанската организация Хизбула, смятана в САЩ за терористична групировка, ползваща се от подкрепата на Техеран.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase