Снимка: Reuters

Трима протестиращи бяха убити днес при сблъсъците с египетските военни и полицаи в централния площад Тахрир в Кайро, съобщиха активисти, цитирани от ДПА. 

Трима души починаха днес от задушаване, след като полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите на площад Тахрир, информираха лекари от полевата болница в района, цитирани от Франс прес. 

Хиляди протестиращи се върнаха на площада малко след като военните и силите на реда ги нападнаха в опит да ги прогонят, допълва ДПА. Управляващият Висш военен съвет и правителството, назначено от армията, днес се събраха на извънредно заседание след сблъсъците в Кайро и в други египетски градове, за да обсъдят насилието и да гарантират, че парламентарните избори, насрочени за 28 ноември, ще се състоят, съобщи кабинетът, цитиран от Ройтерс. 

Правителствен говорител заяви пред Ройтерс, че на заседанието ще бъдат обсъдени политическата обстановка и сигурността, както и последиците от сблъсъците на площад Тахрир и усилията за овладяване на ситуацията. 

Мюсюлманските братя - най-добре организираната ислямистка групировка в Египет, обяви днес на уебсайта си след сблъсъците, че няма да приеме никакви опити за отлагане на парламентарните избори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase