Снимка: Reuters

Арабската лига предупреди сирийския президент Башар Асад, че международната намеса ще бъде неизбежна, ако посредничеството й за прекратяване на насилието в Сирия се провали, съобщи  кувейтския вестник "Ал Кабас".

Министерска делегация на Арабската лига и сирийски представители се очаква да се срещнат днес в Доха.
Представителите на Сирия ще дадат отговора на Дамаск на исканията на делегацията, формулирани на среща с Асад в сряда в Дамаск.

Позовавайки се на добре информирани източници, "Ал Кабас" изтъква, че "арабската делегация е била ясна по време на срещата си със сирийското ръководство. Тя е предупредила, че при провал на арабско решение може да се стигне до интернационализиране на кризата".

"Това означава, че Сирия може да очаква международна намеса и икономическо ембарго", допълват източниците, цитирани от вестника.

Сирийският президент предупреди в публикувано днес интервю за британския в. "Сънди Телеграф", че всяко действие на запада срещу страната му ще предизвика "земетресение", което ще запали региона.

"Сирия вече е център на региона. Това е критичната линия и ако я преминете, ще предизвикате земетресение, искате ли нов Афганистан или десетки нови случаи като Афганистан?", предупреди сирийският президент.

Арабската лига призова Асад да се ангажира с точен график за реформи, да приеме среща между представители на режима и опозицията в чужбина и да спре насилието, допълва вестникът.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase