Снимка: Reuters

Бременната първа дама на Франция Карла Бруни-Саркози обяснява в интервю за Би Би Си, че не говори за бременността си, защото е суеверна, а и защото "не е интересно за французите".

"Аз съм суеверна и затова съм много предпазлива... Затова не говоря за бременността си", посочва тя.

"Но и няма много за казване. Толкова жени очакват деца и раждат, така че едва ли е интересно за френския народ. За мен е голяма новина, но също така е и нещо съвсем банално", казва Бруни.

За първи път в историята на френската република президент ще стане баща, докато изпълнява функциите си. Според Карла Бруни причината за това е, че нейният съпруг е различен тип президент - френските президенти обикновено не се развеждат и не се женят наново.

В интервюто си за журналистката Кристин Окрент, което ще бъде излъчено във вторник, Бруни разказва също как е била запленена от ботаническите познания на Саркози.

"Той знаеше латинските наименования на всички цветя", обяснява бившата певица и манекенка.

"Бях наистина впечатлена. Разхождахме се в градината на Елисейския дворец и той ми обясняваше всичко за лалетата и розите. Тогава си казах: Мили, Боже, трябва да се омъжа за този мъж. Той е държавен глава, а знае всичко за цветята. Не е за вярване".

Попитана какво ще прави след като вече няма да е първа дама, Карла Бруни отговаря, че ще се върне към турнетата си.

"Китарата и турнетата ми липсват най-много", признава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase